

Changing the Narrative Around Human-Bear Conflicts

7th International Human-Bear Conflicts Workshop October 5 – 9, 2025 Kalispell, Montana, USA

DRAFT AGENDA

Sunday

- Field Trip(s), for an additional fee
- Noon **Registration** opens 12-5pm
- 6:30 pm Welcome Social

Monday

- 8:00 am Welcome / Housekeeping Welcome address of some kind **Keynote Speaker Introduction Keynote Address**
- 10:15 am 20-minute break
- 10:35 am Session X
 - Presentation #1
 - Presentation #2
 - Presentation #3
 - Presentation #4
 - Presentation #5



- 11:40 am Questions & Answer session for all presentations
- 12:00 pm 90-minute lunch break
- 1:30 pm Invited Speaker/Panel Discussion
- 3:00 pm 20-minute break
- 3:20 pm Session X
 - Presentation #6
 - Presentation #7
 - Presentation #8
 - Presentation #9
 - Presentation #10
- 4:30 pm Questions & Answer session for all presentations
- 5:00 pm Announcements & Tomorrow's Agenda, Adjourn
- 6:30 pm EVENING PRESENTATION (open to the public)

Tuesday

- 8:00 am Announcements
- 8:15 am **120-minute Workshop**



10:15 am 20-minute break

- 10:35 am Session X
 - Presentation #11
 - Presentation #12
 - Presentation #13
 - Presentation #14
 - Presentation #15
- 11:40 am Questions & Answer session for all presentations
- 12:00 pm 90-minute lunch break
- 1:30 pm Invited Speaker/Panel Discussion
- 3:00 pm 20-minute break
- 3:20 pm Session X
 - Presentation #16
 - Presentation #17
 - Presentation #18
 - Presentation #19
 - Presentation #20
- 4:30 pm Questions & Answer session for all presentations
- 5:00 pm Announcements & Tomorrow's Agenda, Adjourn



6:00 pm POSTER SESSION (catered)

Wednesday

- 8:00 am Announcements
- 8:15 am 120-minute Workshop
- 10:15 am 20-minute break
- 10:35 am Session X
 - Presentation #21
 - Presentation #22
 - Presentation #23
 - Presentation #24
 - Presentation #25
- 11:40 am Questions & Answer session for all presentations
- 12:00 pm 90-minute lunch break
- 1:30 pm Invited Speaker/Panel Discussion
- 3:00 pm 20-minute break
- 3:20 pm Session X

Presentation #26

Presentation #27



	Presentation #28
	Presentation #29
	Presentation #30
4:30 pm	Questions & Answer session for all presentations
5:00 pm	Announcements & Tomorrow's Agenda, Adjourn
6:30 pm	DINNER BANQUET (included with registration)

Thursday

- 8:00 am Announcements
- 8:15 am Invited Speaker/Panel Discussion
- 10:15 am 20-minute break
- 10:35 am Session X
 - Presentation #31
 - Presentation #32
 - Presentation #33
 - Presentation #34
 - Presentation #35
- 11:40 am Questions & Answer session for all presentations

12:00 pm 90-minute lunch break



1:30 pm Invited Speaker/Panel Discussion

- 3:00 pm 20-minute break
- 3:20 pm Exit Survey
- 3:45 pm Interactive Discussion Where do we go from here? 8th IHBCW
- 5:00 pm Adjourn

Friday

8:00 am Field Trip(s) for an additional fee